Rasinformatie

Land van herkomst:
China

Oorspronkelijke taak:
De Chow Chow heeft in het verleden verschillende functies gehad, waaronder jachthond.

lichaam:
De Chow Chow is een compacte, gedrongen en evenredig gebouwde, leeuwachtige verschijning. De rechte rug is kort en sterk en de lendenen zijn krachtig. De staart is hoog aangezet en wordt goed over de rug gedragen. De borst is breed en diep, met gewelfde ribben. De voorbenen zijn recht. Ze zijn middelmatig van lengte en hebben een goed beendergestel.

Hoofd:
De schedel is vlak en breed. De brede snuit is van middelmatige lengte en loopt niet puntig toe. De tamelijke kleine ogen zijn amandelvormig. De kleine, dikke oren zijn aan de punt wat afgerond. Ze zijn ver uit elkaar geplaatst en ze worden staand, licht naar voren hellende, gedragen. Ze neigen licht naar elkaar toe, wat de hond zijn karakteristieke scowl geeft (fronzendeuitdrukking). Chow Chows hebben een volledig schaargebit.

Kleuren:
Chow Chows komen voor in effen zwart, rood, blauw en crème. De meest voorkomende kleuren zijn rood (reekleurig) en zwart. Hun tong is altijd blauwzwart, evenals het verhemelte. het tandvlees is bij voorkeur zwart en de ogen zijn altijd donker van kleur.

Karakter:
Chow Chows zijn rustige, waardige, bedaarde en trotse honden. Hoewel ze zeer trouw zijn aan hun eigenaar en het gezin blijven ze altijd wat onafhankelijk. Ze zijn zelfbewust en hebben ook veel zelfvertrouwen. Ze zijn alert op wat er in de omgeving gebeurt en bewaken en beschermen hun mensen, huis en hof overtuigend tegen indringers.